...:::wWw.GocmenkoliK.coM:::... (Arşiv Ana sayfa) => Yunanistan

Konu: Atina

Sayfa: [ 1 ] 2

Бонита 02.05.2008 06:59:14
Atina, (Yunanca: Αθήνα) Yunanistan'ın başkenti ve yaklaşık 4 milyon kişilik nüfusuyla en büyük şehridir.
Kozmopolit ve modern bir şehir olan Atina, antik çağlarda da önemli bir ticaret ve kültür merkeziydi. İsmi, koruyucusu olan savaş tanrıçası Athena'dan gelmektedir. 1896 ve 2004 Yaz Olimpiyatlarına ev sahipliği yapmıştır. Atina, ibadete açık cami bulunmayan tek Avrupa ülkesi başkentidir.

staras 28.07.2008 14:00:25
eline saglık

ayyhan 29.07.2008 23:55:09
Bu yunanlılar oldum olası hep soğuk gelmiştir bana

pri 02.08.2008 14:29:19
ne olursa olsun onları sevmyorum

Бонита 02.08.2008 15:25:08
çok sıcak kanılarıda var beaw  şahsen benim arkadaşım Mixalis (mihalis) çokk şeker Türkleride çok seviyor ayrıca.. Türkçede öğreniyor 

Mıstın 03.08.2008 10:32:46
Alinti:Бонита tarafindan gönderildi.
çok sıcak kanılarıda var beaw  şahsen benim arkadaşım Mixalis (mihalis) çokk şeker Türkleride çok seviyor ayrıca.. Türkçede öğreniyor 

İstisnalar kaideyi bozmaz.. :) :)

Бонита 03.08.2008 10:34:30
Alinti:Mıstın tarafindan gönderildi.
Alinti:Бонита tarafindan gönderildi.

İstisnalar kaideyi bozmaz.. :) :)

onlara görede bizde öyleyizz   :)

Blue_Shine 19.08.2008 12:45:43
Yapmaya çalıştığınız şey ve postun amacı nedir bilemiyorum ama eğer mideniz kaldıracak olsa kıbrıs'ta savaştan önce yaşananların fotoğraflarını göndermek isterdim... >: postun en başındaki yazının son cümlesi kimin ne olduğunu çok net açıklıyor aslında.. Bu arada kimse zannetesin ki hiç yunan bir arkadaşım yada tanıdığım olmadı yada yunanistanı hiç görmedim... Eğer gerçek yüzlerini görmek istiyorsanız memleketinize gelmek için İtalya-Igoumenitsa feribotuna binin ve görün neler yaşıyorsunuz... Bahsi geçen insanlar ve kültür bize çok benziyor olabilir ama düşmanlık ve kuyruk acısı had safhada... Size dost görünen birinin en yakın düşmanınız olduğunu anlamanız için illa ki çocuğunuzun gözünüzün önünde öldürülmesi veya hamile bir kadının nasıl can çekişerek öldürüldüğünü mü görmeniz gerekiyor... Nasıl bir toplum hafızamız ve nasıl bir tarih anlayışımız var inanamıyorum ....

Siz atina'yı ve yunanlıları sevdirme çalışmalarına devam edin gençler... Zamanı geldiğinde sizi koruyacak olanlar onlar olacaktır inanmaya devam edin....

Бонита 19.08.2008 13:24:50
şimdi kendine göre öyle düşünüyorsun .. tamam bi çok türkte senin gibi düşünyordur belki ama ben kendi adıma konuşayım ..
senin gibi düşünen bi çok türk ve yunan var , ama ben şahsen yenilikçi biriyim ve geçmişe bakmanın saçma olduğunu düşünüyorum .. biri benimle arkadaş olmak istiyorsa ya sen yunansın zamanında şu bu oldu defol diyemem herhalde ona ..tamam geçmişi unutmamak lazım ama onada yapışıp kalmamak lazım ..
ozaman Bulgarlarlada kimsenin işi olmasın .. bu forumda kapansın Bulgarları sevdirmeye çalışıosunuz müzikleriyle fln diye  olacak iş değil

selluka 27.08.2008 19:34:03
bende yunanları çok seviyorum ve bitanesine çok aşığım:) hııı bi de aşırı sıcak kanlı ve güler yüzlüüüüü....

Questrun 02.09.2008 14:37:56
Ben insan olanı severim. Bende her sene mesela Sırbistan giderim, sırplar da çok misavirperver ve sıcaktırlar bilinenin aksine. Yapılan bütün savaşlar hükümetler tarafından yapılmıştır ve düşmanlık körüklenmiştir ama ben bunlara aldırmıyorum. Geçmişle yaşamak kadar kötü bir şey yok. Ona bakarsanız zamanında osmanlının Balkanlarda neler yaptığı bilinmiyor mu? Özeleştiri de yapılabilir ama bunlar boş işler. Bugünlere bakalım bence.

darky267 08.10.2008 16:46:33
dedelerim selanik göçmeni yunanistana kendimi bildim bileli sempati duyuyorum , ayrıca heybeliadada 22 sene yaşadım rum arkadaşlarımla beraber,aramızda her zaman koruduğumuz o güzel samimi arkadaşlıkları, hiç unutamam.
  fakat bazı arkadaşların hala günümüze kadar gelen bu dostlıuk imajını silmeye çalışmalarını bu yaşıma kadar anlamış değilim,
özelliklede yunanlıların.

Questrun 10.11.2008 06:37:35
Alinti:Blue_Shine tarafindan gönderildi.
Yapmaya çalıştığınız şey ve postun amacı nedir bilemiyorum ama eğer mideniz kaldıracak olsa kıbrıs'ta savaştan önce yaşananların fotoğraflarını göndermek isterdim... >: postun en başındaki yazının son cümlesi kimin ne olduğunu çok net açıklıyor aslında.. Bu arada kimse zannetesin ki hiç yunan bir arkadaşım yada tanıdığım olmadı yada yunanistanı hiç görmedim... Eğer gerçek yüzlerini görmek istiyorsanız memleketinize gelmek için İtalya-Igoumenitsa feribotuna binin ve görün neler yaşıyorsunuz... Bahsi geçen insanlar ve kültür bize çok benziyor olabilir ama düşmanlık ve kuyruk acısı had safhada... Size dost görünen birinin en yakın düşmanınız olduğunu anlamanız için illa ki çocuğunuzun gözünüzün önünde öldürülmesi veya hamile bir kadının nasıl can çekişerek öldürüldüğünü mü görmeniz gerekiyor... Nasıl bir toplum hafızamız ve nasıl bir tarih anlayışımız var inanamıyorum ....

Siz atina'yı ve yunanlıları sevdirme çalışmalarına devam edin gençler... Zamanı geldiğinde sizi koruyacak olanlar onlar olacaktır inanmaya devam edin....

Sizin gibi sürekli düşmanlığı körükleyenler ve kin besleyenler olduğu sürece biz komşularımızla zor geçiniriz, onların da bize karşı haklı "düşmanlıkları" bitmez. Burası ne yunanı ne de bulgarı sevdirme forumudur. Bir zamanlar rumların toprakları nasıl gaspedildi ve yüzbinlercesi göçe zorlandı, haberin var mı? Atina'da cami olsa ne olacak, olmasa ne olacak?   

darky267 11.12.2008 13:47:15
questrun

mongol 06.10.2009 23:39:26
asıgınım sana yunanıstan bır gün benım olsan ne alırsan al benden yeterkı benım ol sadece sen

Sayfa: [ 1 ] 2