...:::wWw.GocmenkoliK.coM:::... (Arşiv Ana sayfa) => Sırbistan

Konu: Sırbistan

Sayfa: [ 1 ]

emo rock 29.04.2008 08:46:02

Sırbistan

Balkanlar'da bir devlet. Kısa bir süre önce fiilen Birleşmiş Milletler himayesinde, resmi olarak Sırbistan idaresinde bulunan Kosova, tek taraflı olarak bağımsızlığını ilan etmiş ve Sırbistan'dan ayrılmıştır. (17 Şubat 2008)

Tarihçe

Güneydoğu Avrupa'da yer alan eski Yugoslavya'nın bir arada kalan iki parçası olan Sırbistan ve Karadağ'ın oluşturduğu Sırbistan-Karadağ Devlet Birliği, 21 Mayıs 2006 günü Karadağ'da düzenlenen referandum sonucu "De Facto" şekilde ortadan kalktı. Birliğin "De Jure" yani hukuki anlamda son bulmasıysa 3 Haziran 2006 tarihinde her iki ülke parlamentosunun birliğin sona ermesini onaylaması ile gerçekleşti.
Bu eski birlik içindeki iki ulusal oluşumu teşkil eden Sırbistan (başkenti Belgrad) ve Karadağ (başkenti Podgorica) artık kendi politikalarını belirleme serbestliğine sahiptirler.

Ayrılıktan sonra denizle ilişkisi kesilen Sırbistan'ın, Kosova ayrılana kadar iki otonom bölgesi vardı. Sırbistan, denizle bağlantısı bittiği için donanmasını satılığa çıkarmıştır. Ülkenin tek özerk bölgesi, başkenti Novi Sad) olan Voyvodina'dır. Voyvodina'da yoğun bir Macar azınlığı bulunmaktadır. Sırbistan nüfusunun % 82'si Sırp, geri kalan % 18'lik kısmı ise Macar, Boşnak, Roman ve diğer azınlıklar oluşturur.

pri 02.08.2008 14:32:29
güzel biyer oldugundan eminim

emo rock 03.08.2008 17:21:44
Alinti:pri tarafindan gönderildi.
güzel biyer oldugundan eminim

Soykırım yapmaları dışında güzel ülke canım...

Бонита 03.08.2008 18:02:18
Kosova bunlardan ayrıldıktan sonra ne yaygara kopardılar ya  Türkleri sevmiyorlardı zaten .. Kosova ayrıldıktan sonra biz onu tanıyınca .. artık Sırplar bizden hiç haz etmiyorr ( sanki biz onlara meraklıymışız gibi )

RAZGRADLI 03.08.2008 19:44:31
Ben 2006 yılında oraya gitmiştim. Başkent Belgrad ( Beograd ) cok güzel bir şehirdi. Evleri çok güzeldi bir evin bir benzeri yok. Belgrad ın tepesinde Osmanlı Devleti zamanından kalma bir kale vardı. Ayrıca Nato nun bombaladıgı hükümet konakları da o halde duruyordu. Benim gittigim sırada Sırbistan - Karadağ olarak birleşik bir devletti.

kezop 06.08.2008 17:14:07
bz dinci deiliz..sadece topraklarımızı koruma çalıorz...buna dincilik diemezsin Çok güzel bi yer
I LOVE YOU BELGRAD
I LOVE YOU SERBİA
I LOVE YOU SRPSKİ

Бонита 06.08.2008 17:40:21
Alinti:kezop tarafindan gönderildi.
bz dinci deiliz..sadece topraklarımızı koruma çalıorz...buna dincilik diemezsin Çok güzel bi yer
I LOVE YOU BELGRAD
I LOVE YOU SERBİA
I LOVE YOU SRPSKİ

1.si Sırpmısın? 2. si ise kimsenin ağzından "DİN" ile ilgili birşey çıkmadı dikkatini çekerim ok

Questrun 18.08.2008 14:41:47
Ben her sene Sırbistana tatilimin bir kısmını geçirmeye giderim. Çok güzel, mert ve misafirperver insanlar. Hiç bir kötülüklerini görmedim, aksine çok iyi anlaşıyoruz, özellikle Balkan göçmeni de olunca "Svih smo balkanci" diyorlar. Çok güzel doğası var, hatta avrupanın en güzel ülkelerin başında geliyor. Gerisini politikacılar yapıyorlar. Hem srpska muzikayı kim sevmez ki? ben bayılırım :)

dj_emre_2809 05.11.2008 13:29:33
ı love serbian peple because ı job ın dj from turkey onura hotel serbian people wery sweety ı love serbiaaa  :)

mlada 29.06.2009 15:42:56
Alinti:Бонита tarafindan gönderildi.
I LOVE YOU BELGRAD
I LOVE YOU SERBİA
I LOVE YOU SRPSKİ

1.si Sırpmısın? 2. si ise kimsenin ağzından "DİN" ile ilgili birşey çıkmadı dikkatini çekerim ok

din çıkmamış olabilir ama IRKICILIK gibi bişi warki bu da anlamsız     

Questrun 02.07.2009 06:18:35
Alinti:mlada tarafindan gönderildi.
Alinti:Бонита tarafindan gönderildi.
I LOVE YOU BELGRAD
I LOVE YOU SERBİA
I LOVE YOU SRPSKİ

din çıkmamış olabilir ama IRKICILIK gibi bişi warki bu da anlamsız     

Evet, ırkcılığa gerek yok. Ben şahsen Kosova yerine Sırbistan'da yaşamayı tercih ederim mesela eğer öyle bir seçenek sunulursa. Kosova zaten çok eski sırp topraklarıdır ve topraklarına sahip çıkmaları gayet normaldir.

milion 03.03.2011 20:51:45
I LOVE YOU BELGRAD
I LOVE YOU SERBİA
I LOVE YOU SRPSKİ

U parvu si.

Sayfa: [ 1 ]