|
||
BİR MACIR;
Akın akın Bulgarski Müzika dinler. Diskoya gider Kendine Bulgar dedirtmez. Çifte vatandaş olmalıdır. Senede en az bir kere Bulgaristan'a gider. Ayrıcalıklarını kötüye kullanmaz. Kınalarda, kıroların macır kızlarına laf atmasına müsade etmez. Fafla, zakuska, baniçka, kifla, miliçka,lutenitsa gibi yiyecekleri hayatından eksik etmez. Sıcak kanlıdır, macır ortamlarına hemen uyum sağlar, Ortam yapar Evropalı Türk olduğunu belli eder. Sınırdan, grozdova, domaşno,peşterska, fafla, lutenitsa, şpekof gibi malları kaçak geçirmez; yasalara uyar. (Bu mamülleri kaçak geçirse bile kendini yakalattırmaz, bunun sebebide yaşlıların çantalar üzerine okudukları dualardır) UEFA maçlarında, Türk takımlarına karşı Bulgar takımlarını tutmaz. Macırcası kuvvetlidir ve bu şekilde konuşmaktan çekinmez; Mabbetçidir, esprilidir. Bulgaristan Chat kanallarına takılır. Macır oyun havalarını iyi bilir. Çalışkandır, en az 3 kat ev yapar, bundan aşağısı kurtarmaz; en üst katı bitirince de üstüne Türk bayrağını diker. Geçmişiniunutmaz. Türkiye'de zengin olup yıllar sonra BG'ye giderek sonradan görme tavırlarını takınmaz, Ordakilere hava basmaz Bulgaristandaki soydaşları düşünür; Seçim olduğunda BG'deki Türk partileri için oyunu kullanmayı ihmal etmez. |
||
|
||
| hehe bizim en büyük özelliğimiz bizlerden 1 tane vardır macurlar 1 tanedır onlardan başka yoktur bunlarda çok dogru valla bizim özelliklerimiz bunlar | ||
|
||
Bunların birçouna sahibiz Çok şükür hele su kendine bulgar dedirtmez tam bana göre herzaman herkezi fena biçimde oturturum bu konuda
|
||
|
||
Annah ba bU beni Tarif etiya
|
||
|
||
Kınalarda, kıroların macır kızlarına laf atmasına müsade etmez. kesinlikle doru ![]() Mabbetçidir, esprilidir. ![]() walla hepsi bana uyuyo da şu üstteki ikisi daha çoq uyuyo |
||
|
||
Hepsi harfiyen doğru bea, biz macırız, göçmeniz, balkan türkleriyiz...bulgar deyince kızarız Aslında prabulgariler de türktü ama, neyse |
||
|
||
bir kere daha dünyaya gelsem gene macır olurum gene macır olurum
|
||
|
||
bir kere daha dünyaya gelsem gene macır olurum
|
||
|
||
macırla gibi naap insan va maaa ne mutlu macırım diyene
|
||
|
||
| "Macırlar" diye bir millet yoktur, türkler vardır. Biz de türküz, balkan türkü. "Macır" kelimesi arapça "muhacir" kelimesinden gelir, türkçe anlamı "göç etmiş", "göçmen" demektir...biz bulgaristan türkçesiyle "macır" diyoruz, yani "göçmen". Ne mutlu macırım diyene...ne mutlu balkan türküyüm veya bulgaristan türküyüm diyene anlamı taşıyor...Peki diğer balkan ülkelerinden gelen soydaşlarımız nedir, onlar da mı "macır" ve "göçmen"...öyle mi diyorlar kendilerine onlarda? Batı Trakya, Makedonya, Eski Yugoslavya, Romanya'dan gelenler mesela...bilmiyorum. Sonuş olarak bizim konuştuğumuz dil de "macırca" bir dil değildir...has türkçe'dir. Kusura bakmayın biraz uzattım ama...извинете эа безпокойството |
||
|
||
| tam bizileri tarif etmiş | ||
|
||
Aşk olsuna bunları yazanlağa ![]() çok fena epten bikeretten anlatmiş a |
||
|
||
| macır olmak yada olmamak işte bütün mesele bu |
||