...:::wWw.GocmenkoliK.coM:::... (Arşiv Ana sayfa) => Tanışma

Konu: Misafir olarak Bulgaristan'a arkadaşımı yollamak istiyorum.

Sayfa: [ 1 ]

Prens-Turkey 18.10.2011 12:32:56
Merhabalar arkadaşlar.
Ben birşey sorucam bi arkadaşım ısrarla Bulgaristan'ı görmek istiyor kendisi Bulgaristan'lı Muhacır Göçmen falan değil oraya en masrafla ve nasıl gidebilir Bursa'dan yolculuk olacak benim bu konu hakkında tam bi bilgim yok bilgilendirirseniz sevinirim.
Sevgiler, Saygılar..

Mıstın 18.10.2011 12:38:48
Öncelikle Merhaba, 1. olarak Bulgaristan vatandaşı (Bulgaristan'da yaşayan, sigortalı çalışan yada emekli olan vehayut serbest meslek erbabı ise vergi borcu olmayan biri istek yapabilir o istek ile vize başvurusunda bulunabilir 2. olarak Bulgaristan'da bir hotelden rezervasyon yaptırıp parasını ödeyip confirme no. bulunan rezarvasyon belgesi ile vizeye başvurabilir..

Prens-Turkey 18.10.2011 22:30:25
Teşekkür ederim ilgilendiğin için. Peki Pasaport gerekmiyormu? Arkadaşıma sadece Pasaport Vize gibi gerekli Evraklar ortalama ne kadara mal olur? Yol parası konaklama yeme içme gezme hariç.

Mıstın 18.10.2011 22:52:11
Alinti:Prens-Turkey tarafindan gönderildi.
Teşekkür ederim ilgilendiğin için. Peki Pasaport gerekmiyormu? Arkadaşıma sadece Pasaport Vize gibi gerekli Evraklar ortalama ne kadara mal olur? Yol parası konaklama yeme içme gezme hariç.

Tabiki gerekli  :) Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları bir tek KKTC'ye pasaportsuz girebiliyor. 1 Yıllık pasaport 200tl gibi birşey fakat 2011 yılı harçları ile bu zamlardan sonra 2012'de o 200tl nin artması kesin. Vize için şimdiye kadar tek başına vize almadı ise yol yordam bilinmez ise zor olur aracılar var verirsiniz vize çıktığında alırsınız ama kendim alacağım derseniz Vize forumu dolduracaksınız, arka fonu beyaz renkli biometrik fotograf 2 tane, istek ile gidecekse bankada belli miktar para olmasına gerek yok eğer hotele gidecek ise banka hesap dökümü gerekli 3000-5000tl yeterli 1 haftalık vize için onun dışında nufus kayıt örneği gerekli vize ücretini banka yatırılacak hepsinden önce ing banktan vize randevu tarihi almak için para ödemek gereki (30-40tl) gibi birşeydi tam hatırlayamadım şimdi :) Siz kendiniz alırsanız maliyeti aracı ile gönderdiğinizden 20Euro farklı olacaktır banka banka dolaşıp vize için konsoloslukta dikilmekte cabası :) Aracı ile tüm ücretler dahil 120Euro (Sigorta Harcı dahil)
yol parası gideceği yere bağlı fiyatlar kışın düşüyor 50tl arada promosyon 35tl olduğunuda gördük yazında max 75tl olur.Konaklama hotele gidecekse zaten en başta hotel parası ödenecek ki vize evrakları arasında verilsin. Sonuçlar olarak konu tam hakim değilseniz Bulgaristan Vizesi alan aracılar var samimi olarak konuşup para konusunda fazla sıkı davranmazsanız Bulgaristan'dan kendi tanıdıkları birine ücreti mukabilinde istek yaptırabilirler yada hotel rezarvasyon işini halledebilir.. ok

Prens-Turkey 19.10.2011 01:19:34
Bu açıklamanı arkadaşıma okutayım muhtemelen oda vazgeçer hem ben hem sen hem o kurtulmuş olur bu ne ya
Eyvallah..

Sayfa: [ 1 ]