...:::wWw.GocmenkoliK.coM:::... (Arşiv Ana sayfa) => Ekonomi

Konu: Yasadışı zengin olanlara ciddi denetim yapılacak (02.10.2011)

Sayfa: [ 1 ]

Mıstın 01.10.2011 21:17:13
Yasadışı zengin olanlara ciddi denetim yapılacak

Cumhurbaşkanı Georgi Pırvanov tarafından özel gündemle toplanan Ulusal Güvenlik Danışma Kurulu, yasadışı şekilde gelirle zengin olduğuna dair bilgi bulunan kişilere yönelik kapsamlı denetim yapılmasını ve ülkedeki feodallerin kayıtlarının hazırlanmasını kararlaştırdı.

İki saat süren toplantı sonrası açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Georgi Pırvanov, bu kayıt sistemine üçten fazla davası bulunan kişilerin dahil edileceğini ve böylece hangi bölgelerde daha fazla polis bulundurulması gerektiğinin değerlendirileceğini söyledi. Toplantıda ayrıca, ülkede etnik gerginliğe sebebiyet verilmemesi ve son yaşanan olaylar sonrası ülke imajının zedelenmemesi için alınacak önlemler ele alındı.

Başbakan Boyko Borisov, medyaya bu sayfayı kapatmaları çağrısında bulundu. Ataka’nın tutumunu değerlendiren Başbakan, ‘Maalesef Avrupa’da benzer milliyetçi partiler süreçleri etkilemeye başladı. Bu da çok tehlikeli bir durum. Ülkedeki etnik barış  şu ana kadar örnek idi. Cumhurbaşkanı olmak isteyenler daha normal davranış sergilemeliler.’ dedi.

Toplantının yapıldığı esnada, Cumhurbaşkanlığı binasının yanında gösteri düzenleyen Ataka partisi de, ülkede düzeni sağlayabilmek için emniyetin yetkilerini kendilerine verilmesini istedi. Ataka’nın gösterisine rağmen BNS ve VMRO yandaşları da yürüyüş düzenledi. Bu yürüyüş esnasında polisle çatışmalar yaşanmadı. Yürüyüş Roman kökenli öğrencilere karanfil verilmesi ile sürdü

Kaynak Zaman

Sayfa: [ 1 ]