|
||
Ataka partisinin taraftarları cuma namazı esnasında müslümanlara saldırdı ![]() Bulgaristan'da ırkçı ve aşırı milliyetçi görüşleriyle tanınan Ataka partisinin taraftarları müslümanlara saldırdı. Parti üyeleri tarafından cuma namazı sırasında Banya Başı Camisi önünde protesto gösterisi düzenledi. Türkiye'nin AB üyeliğine karşı düzenlenen gösteri sırasında Ataka taraftarları, cami önünde namaz kılan cemaatin üzerine yumurta attı ve bir seccadeyi yaktı. Çıkan olaylarda toplam 10 kişi yaralanırken, çevrede geniş güvenlik tedbirleri alan polis olayları tahrik eden 4 kişiyi gözaltına aldı. Bu arada olay yerine gelen ATAKA lideri Volen Siderov, polisi suçlayarak cemaatin neden yokken gösteri yapan taraftarlara saldırdıklarını iddia etti. Gözaltına alınanların derhal serbest bırakılmasını isteyen Siderov, İçişleri Bakanı Tsvetan Tsvetanov'u istifaya davet etti. ATAKA yandaşları, yaklaşık üç hafta önce, yine cuma namazı sırasında Banya Başı Camisi önünde, bir araç üzerine yerleştirdikleri hoparlörlerden yüksek sesle Hristiyan ilahileri çalmışlardı. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
|
||
Yaptıkları büyük terbiyesizlik başka birşey değil. İster milliyetçi ister aşırı milliyetçi olsun bu yapılanlar hiçbir şekilde kabul edilemez. Türkiye'de azınlıklara buna benzer birşey yapılsa herhalde avrupa ayağa kalkardı ama Müslümanlara karşı yapılınca malesef aynı tavır sergilenmiyor.
|
||
|
||
| Ataka'dan beklenecek şeyler, oy kullanmaya gidenlerin yolunu keser, camiye gidene saldırır. Fakat Filistin'de, Mısır'da ve Libya'da ki Müslümanlara destek olan hükümetimiz burnumuzun dibindeki hem Türk hemde Müslüman olanlara karşı hiç bir destekte bulunmaması düşündürücü. | ||
|
||
| Alll sana dost' dost ,dost duşmanları...vay bulgaristan Yıl 1984 isimlerin değişmesi ilk önce gönüllü pomaklar, daha sonra' tüm pomaklar,dahada sonra pomak evlilikleri''yani kısaca türk asılı pomak evliliklerini' isimlerini değiştirmek,ti ve başardılar sonra cingeneler'' sonra biz,diyenler osmanlı osman paşa sen bin yaşa diyanlerin'' isimler insanlar resimler mezarlar taşları yerleri evleri toprakları.... ellerinden alındı... varmı hak varmı dost,,,, hey bulgar okul arkadaşlarım komşularım ben sizleri dost sanmıştım nasıl gavurdan dost olurmu |
||
|
||
| Burada görev Ahmet Doğan a düşüyor bence . Sessiz kalırsa böyle olur.Kenara çekilip seçimden seçime ortaya çıkarsa meydanı boş bulan saldırır... Üzüldüm bu resimleri görünce mümkünse o siderov un resmini kaldırın oradan |
||
|
||||||||||||||||||||||||||||
Resim kaldırıldı, bende sana katılıyorum arkadaşım böyle sönük kaldıkları sürece daha çok bu olaylar artıcaktır. |
||||||||||||||||||||||||||||
|
||
| Resmi sildiğin için teşekkür ederim | ||
|
||
svinska koja zdrava koja,,,bılgarska jena yaka jena,,,
|
||
|
||
Üzücü olaylar ,söylenecek söz bulamıyorum , Türkiye'nin devlet adamları bu olayları görmüyorlar mı duymuyorlar mı neden birşeyler yapmıyor bunlar...
|
||