...:::wWw.GocmenkoliK.coM:::... (Arşiv Ana sayfa) => Spor

Konu: Dimitar Berbatov yedinci kez Bulgaristan’da yılın futbolcusu seçildi

Sayfa: [ 1 ]

Enis 27.12.2010 02:35:13

Yılın futbolcusu Berbatov

“Manchester United” takımının forvet oyuncusu Dimitır Berbatov, yedinci kez Bulgaristan’da Yılın Futbolcusu seçildi. 50.kez düzenlenen jübile ankette Berbatov 7.kez ödülü alarak rekor kırdı. Bu listede 5 kez ödül kazanan ünlü Hristo Stoiçkov ikinci yeri aldı.Berbatov yıl içinde ‘Liverpool’ maçında üç gol, Blackburn’ maçında ise rekor düzeyde 5 gol attı. Berbatov Büyük Britanya’nın futbol tarihinde efsaneler arasında yer almayı başardı. 29 yaşındaki Bulgar futbolcu Bulgaristan Milli takımında oynarken 48 gol attı. 7 kez birincı olurken, 2003 ve 2006 yılında ikinci yeri aldı, 2001 ve 1999 yılında ise üçüncü oldu. Aynı zamanda Milli takımdan çekilmesinden dolayı birinciliği bazı tartışmalara yol açtı. Berbatov, ödül töreninde şöyle konuştu: “Benim için oy kullananlara teşekkür ediyorum, biliyorum karar vermeleri kolay olmadı. İnsan başarıya hiç bir zaman bıkmıyor.Artık gençlerin bu ödülü kazanmasını istiyorum. Lütfen daha fazla bana oy vermeyin”. Yılın futbolcusu klasmanında ikinci yeri Türk ‘Gaziantep’ takımında oynayan İvelin Popov aldı. Üçüncü Hollanda’nın ‘Twente’ takımında oynayan kaleci Nikolay Mihaylov oldu. yerel futbol birinciliğinde en başarılı futbolcular belirlendi. En iyi kaleci ‘Slavya’ takımının ve Cezayir Milli takımının kalecisi Rays M’Boli. En iyi savunucu Liteks, Loveç takımından Nikolay Bodurov. En iyi forvet Levski’den Mali kökenli Fransız Gara Dembele. Dembele 26 maçta 26 gol attı. En iyi genç futbolcu Vidima Rakovski takımının ümit oyuncusu Plamen İvanov. İvanov ilk baharda Levski’ye transfer oluyor.

Sayfa: [ 1 ]