|
||
![]() ![]() Hasköy (Bulgarca: Haskovo), Türkiye ve Yunanistan sınırlarında bulunan 96.000 nüfuslu bir Bulgaristan şehridir. Yukarı Meriç vadisi boyunca uzanmaktadır. 2001 Bulgaristan Nüfus Sayımında Hasköy eyaleti geneli için 277.500 nüfus rakamı verilmiştir. Bulgaristan verilerine göre mensup olunan etnik grup ve anadil için beyana dayalı veriler 224.500 Bulgar, 31.250 Türk, 17.000 Çingene şeklindedir. Dini aidiyet konusunda 230.000 kişi Hristiyan, 34.000 kişi Müslüman olduklarını belirtmişler, 12.000 kişi bu konuda bildirimde bulunmamıştır. Hak ve Özgürlükler Hareketi'nin (HÖH) Hasköy eyaletinden iki milletvekili bulunmaktadır; (Ramazan Atalay ve Hristo Biserov) 1395 yılında inşa edilmiş bulunan ve hafif eğri minaresiyle dikkati çeken Hasköy Eski Camii Bulgaristan'ın en eski camisidir. Tütün tarımı bölgesinin merkezinde yer aldığından Bulgaristan'ın en büyük sigara fabrikaları Hasköy eyaletindedir. Ayrıca Avrupa-Türkiye karayolu hattı üzerinde bulunmasından dolayı işlek bir merkezdir. Son yıllarda açılan lokantalar, oteller, kafeler sayesinde bir Batı Avrupa kenti görünümündedir.
|
||
|
||
| burasi güzel bir şehir daha önce gitmiştim hata resimde çekmiştim resimleri bulabilirsem sizle paylaşirim | ||
|
||
| Bekleriz Resimlerini... | ||
|
||
| |
||
|
||
çok super bir yerr
|
||
|
||
dogdugum yer diye demiyorum çok süper bi yer paylaştıgın için saol güzel bilgiler
|
||
|
||
1989 da geldim. Bir daha gitmek nasip olmadı. Bizimkiler göndermediler açıkçası... Bir daha geriye dönmücem diye olsa gerek ama kısmetse balayında haskova paşaköydeyim...
|
||
|
||
| Haskovo Süper.Zaten Kj ile Arasıda 55 km Yani 30 Dakika Herkesin Gitsin bence | ||
|
||
| çok güzel yer,eline sağlık | ||
|
||
| Gece hayati daha guzel ama |
||
|
||
güzel biyer gittiğimde bol bol zaman geçiriyomm tşkler paylaşım için
|
||
|
||
| güzel bi şehir ama gdip gezmiyoruzki:(sadece kırcaaliden-ist e giderken haskovo otagarında duruyoruz 5 dk bakınıyorum okadar |
||
|
||
| haskovo super..! yasadim yer die demiom huzur verio bana |
||
|
||
| guzel yer gercekten fazla bı foto yok ama guzelmıs fotodakı yerler | ||
|
||
| Xaskovo ya gıtmenızı tavsiye ederim arkadaşlar çok guzeldir,özellikle gece hayatını sevenler gitsin derim.Benım en sevdığım yeri center bıde sportna zala yemyeşil huzur veriyo insana,istanbul un kalabalığından sıkılınca her fırsatta gıdıyorum,özellikle yaz ayları çok guzel.Mutlaka gidin bence,pişman olmıycaksınız. | ||