|
||
| bir kısmı aşağida listelenmiş ve bircoğu bizans'tan bu yana turk mutfaği ile ortak olan menüdür: avgolemono: limonlu tavuk çorbası fasolada: kuru fasulye horiatiki: marul,domates ve beyaz peynir salatası homus: humus tzatziki: kuru cacık kopanisti: acı biber ve peynir ezmesi. melitzanosalata: patlıcan salatası aginares: enginar kalbi kalamari: kalamar sikotakia: soğanlı tavuk ciğeri keftedes : köfte spanakopita: ıspanaklı peynirli börek dolmades. dolma feta saganaki: sahanda kızartma peynir garithes saganaki: sahanda beyaz peynir ve domatesli karides ohtapodi krasato: kırmızı şaraplı ahtapot yiros : domuz döner souvlaki: domuz çöpşiş brizolas hrino kapnisti: füme domuz pirzolası moussaka: musakka peperia yemistes: dereotu ve beyaz peynirle doldurulmuş biber dolması. feta psiti: folyoda eritilmiş domatesli beyaz peynir., pabucaki:bir tür patlıcanlı yunan yemeği(turkiye'de karniyarik diye geçiyor) |
||
|
||
Diğerlerini biliyorumda kuru cacık nasıl oluyo?Yoğurt katılmamış hıyar heralde
|
||
|
||
| hayir salatalik var su yok !! tek fark bu |
||
|
||
| E bende öyle diyorum işte sadece salatalık :)Yoğurtsuz hıyar dedim | ||
|
||
| yoğurtta var !! | ||
|
||
ee neresi kuru o zaman :)Neyse açıklama için teşekkürler Rap |
||
|
||
| ya canim su yok o yüzden kuru anladin mi yoğurt ve salatalık var ama su yok normal cacikta su var kuru cacikta yok | ||
|
||
iyi iyi afiyet olsun, anladım
|
||
|
||
| sanada afiyet olsun... | ||
|
||
emeğinize sağlık |
||
|
||
| Bizdeki tzatziki kuru cacık değil o,kabaca açıklamak gerekirse;keçi peynirinden yapılır,bu yüzden daha az akışkandır,sizdekinden baya koyudur,fark bu sanırım(Tabii içine birçok yeşillik ve zeytinyağıda eklenebilir).Ayrıyetten bizdeki tzatziki normal bir içecek gibi değil,çok hoş bir sos olarak kullanılır. | ||
|
||
| Unutmadan Tz = C Yani Tzatziki = Cacıki ^^ |
||