|
||
Ben Cennetmekan dedelerin Rumeli’ye götürüp ektiGi. - Amansiz ve de imansiz - Bulgar’in insafina terkettiGi Türk’üm. Giderken oralara Türk’tüm. Savunurken o topraklari: Türk. Acilar icinde, arkama baka baka. Geride kalanlara yurek yaka yaka. Donerken de Türk’tum; Donemeyen kardeslerim, Slavlasmamak icin direnen ve direten Soydaslarim nasil ve ne kadar Türk’se, İste ben onlar kadar Türk’üm. Türklük icin varim ben! Slavlik icin deGil... Kara dinli Bulgar icin Hic deGil... Konusmam Türkce’dir, dusuncem Türkce... Türkce güler, Türkce aGlarim ben! Türkce ve Muslumancadir torelerim hep... Oyleyse. BULGAR TÜRKÜ de ne demek?!.. Ne demek: Guzele cirkin, aka kara?!.. Ne demek: Bir sozcukle milyonlari Hibe edivermek Bulgar’a?!.. Bir yanlislik var bu iste Bir sanci var bu gidiste. YanlisliGi durdurmali. O sanciyi dindirmelisin ANKARA! Bilmez, gormez, duymaz misin? Matem tutanlarin gozyaslari bir yanda Pinar olur, cay olurken… ote yanda - Maskaralar maskarasi, dunyanin yuzkarasi - Kina yakmis da eline: Sikir da sikir sikir… Sakir da sakir sakir… Gobek atip salyalar akitir… Meydani bos sanip da bir zamanlar Meydan okumustu da dedelerime. Georgi DIMITROF adindaki zirzop Gulup gecivermistim… Kizil zorba Todor JIVKOF, Peter MLADENOF, Ivan GANEV’lerin uyrukluGu da sarsamamis. Yikamamisti bugune dek beni; Yikamazdi da. Lakin iste yakti yureGimi; Yakti, eritti beni: “Soydasimdir” “Dindasimdir” “Kulturdasimdir” “Hakkimi da korur, hukukumu da…” Diye kendilerine umut baGladim Kimi Türk aydini (!) Politikacisi (!) Ve bilmem daha kimlerin DangalakliGi… Neymis efendim? BULGAR TÜRKÜ’ymusum (!) ben. “Türk” “Bulgar” “Bulgar Türkü” “Bulgaristan’daki Türk” Ne manaya gelir, Bilir misin sen? A gulum! Be kizanim! Dogruyu bilmez, eGriyi yazanim! Tarihteki Bulgar Turku’nu, Kendi ozadini: Boris MİHAİLOV yapan Bulgar Kirali BOGORİS HAN Hiristiyan, Moskof kafiri de Slav etmedi mi? Onlardaki Türklük boylece bitmedi mi, Tarih olup gitmedi mi? Susarsin simdi deGil mi? Sus oyleyse: susak aGizli! Ise yarar adam olsalardi elhak; O kara dinli, kara donlu Bulgar gavurunu Hak Din’e caGirdi Osmanli, CaGirdi ve bitirdi isi. …Simdiyse Bulgarya’da. Ne Bulgar ne de Slav olmamak icin Direniyor, diretiyor… baksaniza! Sizinle ayni can, Ayni kan ve imandan Iki bucuk milyon kisi… Toresi toremize. Dili dilimize. Dini dinimize… benzemeyen; Kara dinli, kafir dilli, Moskof toreli… Sozum ona Türk kokenli (!) Yoz Bulgar gavuru ile karistirmayin; - Ne olur! - Biz; Cennetmekan dedelerin Rumeli’ye goturup ektigi, Arkadan gelen devletlerin - Amansiz ve de imansiz - Bulgar’in insafina terkettiGi Türkler’iz. Giderken oralara Türk’tük biz. Savunurken o topraklari: TÜRK. Acilar icinde, arkamiza baka baka. Orda kalanlara yurek yaka yaka Donerken de Türk’tük; Donemeyen kardeslerimiz, Slavlasmamak icin direnen ve direten Soydaslarimiz nasil ve ne kadar turkse, Iste biz onlar kadar Türk’üz Türk’üz: Mete Han kadar, Türk’üz: Orhun Yazitlari’ndaki Bilge KAGAN; Malazgirt’teki ALPARSLAN; İstanbul’u alan Fatih Sultan MEHMET; Plevne’yi savunan Gazi OSMAN PASA; Canakkale, Sakarya, Dumlupinar’daki Son Buyuk Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK kadar. TÜRK. Sami KOCAOGLU Emekli Yarbay |
||
|
||
| pylsm icin TEskr ederim ! | ||
|
||||||||||||||||||||||||||||
bende teşekkür ederim ama forum kurallarından 4. maddeyi okumanızı tavsiye ederim.. 4 - Üslup Türkçe'yi mümkün olduğunca doğru kullanmaya ve IRC lisanı ile mesaj yazmamaya gayret ediniz. Yazdığınız mesajlarda mümkün olduğu kadar herkesin anlayabileceği tarzda cümleler seçiniz; çünkü konu dahilinde herkes sizin kadar uzman olmayabilir. Büyük harfle yazı yazmak bağırma anlamına gelir ve aşırıya kaçmadan, yalnızca bağırdığınızı ifade etmek için kullanın. Bunun yanında boş, anlamsız ve kısa mesajlar da yazılmamal |
|
||
| osmanlıda türk olmak hakaretle eşdeğerdi ,türk genelde yaban olanlara kırlarda yaşayanlara denirdi.kimse de türk olmakla övünmezdi.osmanlı tüm milletleri bir arada tutan bir ülkeydi....tabi işgal etikkleri ile beraber..... | ||
|
||
Çok güzel,anlamlı bir yazı
|
||
|
||
| Evet cok guzel ve anlamli bir yazi fakaaaat..... Bulgaristan turkleri acaba ne turkudur? Gunumuzde ve tarihin kayitlarinda olan turklerden bazilari soyledir Mogol turkleri Ozbek turkleri Turkmen turkleri Kirgiz turkleri Azeri turkleri kirim turkleri Gagaus turkleri ..... ..... ..... sirada daha cok turkler var buradaki soru bulgaristandaki turkler ne turku acaba? Yoksa onlar Turk turku mu onlar asil turk mu onlar en gercek turk mu onlar oz turk mu bir de acaba TURK ne demek bilen var mi? |
||
|
Bu bilginin kaynagini bize aktarirmisin? Asilsiz bilgileri burada yazanlar cezalandirilmiyor mu yoksa burasi sahte bulgaristan tarihi yazan propagandacilarin meydani mi? |
|
||
| simdi ben link wersem kimse acip okumazki bulgarlar kimdir turkler kimdir die.Uqrasmiyim ozmn yane xd |
||