...:::wWw.GocmenkoliK.coM:::... (Arşiv Ana sayfa) => Кърджали

Konu: Kırdjali op6tina Krumovgrad / Kırcaali Koşukavak

Sayfa: [ 1 ]

Valentin_KJ 08.02.2009 15:04:16
Крумовград KOŞUKAVAK

İl (oblast)             : Kırcaali                                                   
Nüfus                    : 8,690 (13.09.2005)
Rakım                    : 209 m
Posta kodu            : 6900
Telefon kodu           : 03641
Koordinatlar            : 41° 28' kuzey , 25° 39' doğu
Belediye Başkanı      : Sebihan Mehmed                   

KÖYLER

Dereköy (Dcanka)
Yunus Köy (Zvanarka)
Canavarlar (Kandilka)
Tokatçık (Tokaçka)
Hoca Köy (Slivarka)
Kıylakü (Polkovnik Jelyazovo)
Köseler (Dolna Kula)
Çolaklar (Dolna Kula)
Madanlı (Gorna Kula)
Tilkiciler Köyü (Lisiçarka)
Yabasan (G.Chinka)
Sultanlı (Zlatolist)
Hemitköy
Eseköy (Rogaç)
Amatlar (Hrastovo)
Kayaalt (Kamenka)
Taşlı (Golyamo Kamenyane)
Değirmenören (Podrumçe)
Sütlü Dere (Malko Kamenyane]

DİN

Kasabada yaklaşık 600 yıllık bir cami bulunmaktadır.

EKONOMİ

Bölgenin genel gelir kaynağını tütüncülük oluşturmaktadır.

Ömer Osman Erendoruk (d. 1934, Koşukavak, Kırcaali ö.19 Ekim 2006 ), Bulgaristan Türkü yazardır.

Koşukavak kasabasının Karakuz Köyü doğumludur. 1955'ten 1980'e kadar Türkçe öğretmeni olarak çalışmıştır.

Bulgar Komünistlerinin Türkleri eritme politikasına kalemiyle direniş göstermiş, ancak romanları, piyes ve şiirleri polisin eline geçmiştir. Bu yüzden beş yıl ağır hapis cezasına çarptırılmıştır. Daha sonra, 1985'te Belene Kampı'na gönderilmiş, oradan da sürgün edilmiştir.

1989'da sınırdışı edilen yazar, Türkiye Cumhuriyeti'ne sığınmış ve öğretmen olarak çalışmıştır. Türkiye'de emekli olmuştur.

Kalp yetmezliği sebebiyle 19 Ekim 2006 yılında hayata veda eden Erendoruk'un ölümünden sonra, "Sevgi Kırınıtıları arıyorum yollarda" adlı, ölmeden önce yazdığı kitap, 2007 yılının Ocak ayında çıkmıştır.

Kitapları 

Yaralı Güvercin (hikâyelerr)
İlk Sevgi ve Sonrası (hikâyeler)
S.O.S. veya Üçüncü Mezar (şiirler)
Ölmeden Ölmek (şiirler)
Sabır Duası (şiirler)
Dilim Dilim Yürek (şiirler)
Buruk Acı (roman)
Uçurum (roman)
Buram Buram Yalnızlık (şiirler)
Ağlatmayın Çocukları (şiirler)
İzmir Sokakları (şiirler)

Allah rahmet eğlesin bursada ve diğer illerde kitaplarını imzaladıktan sora çok yakın bi tarihte hakkın rahmetine kavuşmuştur yakınlarına allah şifaversin ve bulgaristanın belene adasında yatan kişilerde3n birtanesiydi
RESİMLER

Bulgaristan'da Koşukavak kasabasının güneyinde bulunun Adatepe ölü bir yanardağdır. Burada çok büyük miktarda altın ve gümüş madeni olduğu tahmin edilmektedir. Kanada Bulgaristan ortaklığı sonucu maden araştırmalarına başlanmıştır. Adatepe yakınlarında bulunan halk siyanür kirliliğinden korkmaktadır.

Konum Koşukavak, Kırcaali, Bulgaristan (güney-doğu Bulgaristan)
Koordinatlar 25° 39' 17" Doğu ve 41° 26' 22" Kuzey
Sıradağ Rodop Dağları
Yükseklik 475 m
Çıkıntı
Tür ölü yanardağ

Valentin_KJ 08.02.2009 15:05:30
Sevgili yazarımız rahmetli ömer ozmanın kitaplarını gerçekten okumanızı ısrarla öneririm çünkü gerçekten sevgisiyle ve yaşantılarıyla derleğidi kitapları sizlerle  ok

ardaburgaz 20.02.2009 22:11:39
Ömer abi'yi 70'li yıllarda çok yakından tanıdım ve bol bol sohbet etme fırsatım oldu.Ben lise oğrencisiyken kitaplarını okumuş ve görüşlerini birebir kendisinden dinlemiştim.Bulgaristan Türklerinin haklarının çok ateşli bir savunucusuydu.Önünde çok büyük saygı ile eğildiğimiz ve rahmetle andığımız bir abimiz,yazarımız,şairimiz.

3RaYy 28.08.2009 14:13:21
güzel çekimler olmuş gerçekten cok sağol eline sağlık

dj_gmax 11.07.2010 00:54:30
On numara bilgiler ve çok güzel resimler ... Eline Emeğine sağlık.... Mükemmel olmuş.

Sayfa: [ 1 ]