|
||
Крумовград KOŞUKAVAK![]() İl (oblast) : Kırcaali Nüfus : 8,690 (13.09.2005) Rakım : 209 m Posta kodu : 6900 Telefon kodu : 03641 Koordinatlar : 41° 28' kuzey , 25° 39' doğu Belediye Başkanı : Sebihan Mehmed KÖYLER Dereköy (Dcanka) Yunus Köy (Zvanarka) Canavarlar (Kandilka) Tokatçık (Tokaçka) Hoca Köy (Slivarka) Kıylakü (Polkovnik Jelyazovo) Köseler (Dolna Kula) Çolaklar (Dolna Kula) Madanlı (Gorna Kula) Tilkiciler Köyü (Lisiçarka) Yabasan (G.Chinka) Sultanlı (Zlatolist) Hemitköy Eseköy (Rogaç) Amatlar (Hrastovo) Kayaalt (Kamenka) Taşlı (Golyamo Kamenyane) Değirmenören (Podrumçe) Sütlü Dere (Malko Kamenyane] DİN Kasabada yaklaşık 600 yıllık bir cami bulunmaktadır. EKONOMİ Bölgenin genel gelir kaynağını tütüncülük oluşturmaktadır. ![]() Ömer Osman Erendoruk (d. 1934, Koşukavak, Kırcaali ö.19 Ekim 2006 ), Bulgaristan Türkü yazardır. Koşukavak kasabasının Karakuz Köyü doğumludur. 1955'ten 1980'e kadar Türkçe öğretmeni olarak çalışmıştır. Bulgar Komünistlerinin Türkleri eritme politikasına kalemiyle direniş göstermiş, ancak romanları, piyes ve şiirleri polisin eline geçmiştir. Bu yüzden beş yıl ağır hapis cezasına çarptırılmıştır. Daha sonra, 1985'te Belene Kampı'na gönderilmiş, oradan da sürgün edilmiştir. 1989'da sınırdışı edilen yazar, Türkiye Cumhuriyeti'ne sığınmış ve öğretmen olarak çalışmıştır. Türkiye'de emekli olmuştur. Kalp yetmezliği sebebiyle 19 Ekim 2006 yılında hayata veda eden Erendoruk'un ölümünden sonra, "Sevgi Kırınıtıları arıyorum yollarda" adlı, ölmeden önce yazdığı kitap, 2007 yılının Ocak ayında çıkmıştır. Kitapları Yaralı Güvercin (hikâyelerr) İlk Sevgi ve Sonrası (hikâyeler) S.O.S. veya Üçüncü Mezar (şiirler) Ölmeden Ölmek (şiirler) Sabır Duası (şiirler) Dilim Dilim Yürek (şiirler) Buruk Acı (roman) Uçurum (roman) Buram Buram Yalnızlık (şiirler) Ağlatmayın Çocukları (şiirler) İzmir Sokakları (şiirler) RESİMLER ![]() Bulgaristan'da Koşukavak kasabasının güneyinde bulunun Adatepe ölü bir yanardağdır. Burada çok büyük miktarda altın ve gümüş madeni olduğu tahmin edilmektedir. Kanada Bulgaristan ortaklığı sonucu maden araştırmalarına başlanmıştır. Adatepe yakınlarında bulunan halk siyanür kirliliğinden korkmaktadır. Konum Koşukavak, Kırcaali, Bulgaristan (güney-doğu Bulgaristan) Koordinatlar 25° 39' 17" Doğu ve 41° 26' 22" Kuzey Sıradağ Rodop Dağları Yükseklik 475 m Çıkıntı Tür ölü yanardağ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
||
|
||
Sevgili yazarımız rahmetli ömer ozmanın kitaplarını gerçekten okumanızı ısrarla öneririm çünkü gerçekten sevgisiyle ve yaşantılarıyla derleğidi kitapları sizlerle
|
||
|
||
| Ömer abi'yi 70'li yıllarda çok yakından tanıdım ve bol bol sohbet etme fırsatım oldu.Ben lise oğrencisiyken kitaplarını okumuş ve görüşlerini birebir kendisinden dinlemiştim.Bulgaristan Türklerinin haklarının çok ateşli bir savunucusuydu.Önünde çok büyük saygı ile eğildiğimiz ve rahmetle andığımız bir abimiz,yazarımız,şairimiz. | ||
|
||
| güzel çekimler olmuş gerçekten cok sağol eline sağlık | ||
|
||
On numara bilgiler ve çok güzel resimler ... Eline Emeğine sağlık.... Mükemmel olmuş.
|
||