|
||
Deli Orman Şairi vardır deli dolu Şiirler yazıp türküler söyleyen Yiğitleri pehlivanları... Türkçe dili Türk'lük sayan Türk dostu Türk köyleri İnsanları deli dolu. Canım benim deli orman. Yeşil gözlü sarı saçlı Selvi boylu Deli orman güzeli Deli ormanlıların iri iri elleri Hepsi cengaver yürekli Bitmez güzelliğin deli orman. Ömer Tural- 2006 |
||
|
||
| DELİ ORMAN ŞARKISI unutma ataların atını suladı o topraklarda kanı kemikleri kılıcının, kını kaldı gülümse, deli orman hayat devam ediyor karanfiller bükmeyin boynunuzu meriç’ in öte yakasında bıraktıysak kanımızı kılıcımızın kınını vede canımızı unutmadık hatıralarımızda hep özledik sizleri sen çıkarmadınmı bağrından koca Yusufu kurt Dereliyi kel Aliçoyu al yanaklı güzeller işledikleri oyaların her ilmiğinde vatan hasretini gözyaşını nakış, nakış işlesede yüreklere oyasını işlerken mırıldandığı şarkılar şimdilerde ozanların dilinde gülümse, deli orman nedenin çok gülmen için tuna nehri akıyor bağrının, ortasından yanan ateşe, su olmak için ağlama sana yiğitlik yaraşır gül, deliorman.... GCengiz |
||
|
||
| Deliorman Burcu-burcu ormanların bağların Yemyeşildir ovaların dağların Basmış bağrına sevenlerin Ecdadımın yeri ana kucağı.. Bahçede çiçekler içinde gülsün Bahar mevsiminde renk-renk açarsın Işıklar içinde sevgi saçarsın Bizimsin, sevgimizsin Deliorman. Bu diyarda doğdum, burada yaşadım Deliorman gibi güzel diyar var mıdır? Orası benim ecdadımın yeridir Hasretimiz özlemimiz Deliorman. Hüseyin Güntekin |
||
|
||
| XXX Dün Rodoplar'da buldum bu sesi Bugün kaybettim Deliorman'da Yarın yine burada bulursun, dediler Cömerttir benim toprağım, bulurum... Deliorman esirgemez bunu benden Nasıl yapsak da beraber olsak seninle Hem de ömrün sonuna kadar beraber? Ama bu defa sesim olmayacak Sessiz çıkacağım kırlarına Sessiz döneceğim... Yoluma yine çlkarsa Sessiz seveceğim Fikriye kızı... Ama, sen beni sessiz de seversin, bilirim. Bir ananın dilsiz evladını sevdiği gibi. Aldın sesimi Deliorman... Al, helâlim olsun... Ne kıskanılır zaten senden? Ecdatlar can kıskanmamış Ben bir parça mı kıskanayım bu candan? Aç kollarını Deliorman, geliyorum... İster düzün olsun, yokuşun olsun... Bunca öter kuşunla birlikte Bir de ötmez kuşun olsun... Osman Aziz Sofya - Bulgaristan |
||