|
||
| bulgaristan içişleri bakanlığı, AB ve diğer ülkelerin vatandaşlığıyla ilgi vize ve rejimi uygulamaları konusunda yeni bir düzenleme getirdi. 10 Temmuz'da yürürlüğe giren düzenlemeye göre, aralarında Türk vatandaşlarının da yer aldıgı AB dışındaki ülkelerin vatandaşları için vize prosedürüne noter tasdikli ve emniyet onaylı davetiye eklendi. turistlik ziyaret ve iş ziyereti farklı amaçlara göre 4 ayrı davetiye beyanname formu belirleyen içişleri Bakanlığı ,bu formlarin bakanlıga bağlı göç dairesinden alınacagını açıkladı. yeni uygulamaya göre bulgaristan vizesi alacak türk vatandaşlarını davet edenler, noter tasdikli davetiyeyi emniyet müdürlügünden onaylatacak. ayrıca ziyaretçi bulgaristana giriş yaparken ziyaretinin amacını ve ikamet edecegi adresi yazılı olarak bildirecek davet edenlerde misafirlerinin geldigini 5 gün içerisinde göç dairesine bildirecek |
||
|
||
Bulgaristan davet kağıdını (istek,ponaka) zaten vize almak için istiyor.Bulgaristana gittikten sonra gittiğiniz yerin emniyetine gidip yazılmak gerekiyor önceden tr ye dönerken silinmek gerekiyordu ama o kalktı.Yani bunlar yeni şeyler değil kaç zamandan beri vardı... ![]() Ayrıca istekler hakkında bilgi vereyim acele isterseniz 1 günde çıkıyor 40 leva, normal istek 5 yada 10 leva idi tam hatırlamıyorum onunda elinize geçme süresi 30 gündür.Birde Bulgaristan artık vize alırken sigortada yapıyor 1 aylık sigorta 20 evro.. |
||
|
||||||||||||||||||||||||||||
Bu yararlı bilgiler için çok teşekkürler. Umarım işine yarayan bir çok insan bu bilgilerden faydalanır. |
|
||
| Bu uygulamaların konulması iyi bence. Öyle kolay kolay herkes Bulgaristana gidememeli. Tabii göçmenlere no problem, al otobüs biletini git |
||
|
||
paylaştığın için teşekkürler
|
||
|
allah allah niyeymiş o herkes istediği gibi gidebilmeli.sanki çok ahım şahım ülkede boş boş konuşuyorsun |
|
||
| kolayca gitmek varken niye işi zora sokuyorlar herşeyi kolaylaştırsalar herkes gelip görse bg'nin güzelliklerini daha iyi olmazmı arkadaşlar sizlere soruyorum | ||
|
||
| selam ben bg göçmeniyim şuan bgdeyim ve türkiyeden arkadaşım 1 ay için yanıma gelmek istiyor ancak ona davet göndermem için ne gerekli yani davetiye almamın şartları neler sanırım çalışan biri olman gerek sigortalı ya da üzarine kayıtlı herhangi bir mal varlığın omalı bunlar gerçekten gerekli davetiyenin sorunsuz onaylanması için | ||
|
İstek yapmak için bildiğim kadarı ile üzerinize kayıtlı lazım değil ama arkadaşınız oraya geldinde yanında gitmeniz lazım yazılmak için.2.olarak istekte belirttiğiniz eve polis gelip kontrol ediyordu şimdi nasıldır bilemem fiyatları 40 lv civarı idi 1 günde çıkarıyorsunuz daha ucuzda oluyo fakat teslim alma süreniz 1 ay olacaktır..
|
|
||
| teşekkür ederim ben varnadayım henüz gidip tam bilgi almadım ama herks sigortalı çalışan olunması gerekli falan dedi o yuzden sormak istedim gerçekten bu kadar formalite gereklimi diye ben davtte bulunduğumda o kişinin de sorumluluğunu almış olduğum için bu yuzden çalışmam ya da üzerime bişeylerin kayıtlı olması gerekiyomuş | ||
|
Bana lazım olduğunda istek yaptırdığım abim var o sigortalı değil üzerinde kayıtlı olarak ev yoktu.Şimdi öyle bişeyler çıkardılar ise bilemem.. |
|
||
| davet ettıgınız ınsan bulgarıstanda vatandaslık alıcak mı ?? annem gecen yıl ben bg' ye gelınce oda vatandaslık almak ıcın geldı.. amcam istek yaptı ve yaşadıgı ev kendı üzerine olması gerekıyordu ... vatandaslık ıcın basvurdugundada bg'den bır adres vermek zorunda başvurudan sonra polisler gercekten o adreste kalıyor mu dıye kontrole gelıyorlar.. | ||
|
||
| babamla annem bgye gidecekler. Halam bgden davetiye gönderdi ve bugün davetiye geldi. Davetiyede 10 leva ve 300 leva yazıyor. davetiye ye 310 leva mı vermiş anlayamadım. Davetiye almadan önce halama sorduk kaç paradır diye ama para sorun değil ne yapacaksınız kaç para olduğunu dedi ve söylemedi kaç para olacağını davetiyenin. Bu konuda bilgisi olan var mı? | ||
|
ben gecen sene 60 leva vermiştim annem için ama davetiyeyi amcam yapmıştı bana 60 dedi ama daha az mı cok mu bilemicem.. |
|
||
| davetiyenin üzerinde mühürün yanında yazıyor ücret ama sen dikkat etmedin herhalde. cevabın için teşekkürler | ||